Komende activiteiten:

Eerdere activiteiten:

Hernieuwd elan in het HNI te Rotterdam

Afgelopen weekeinde bracht ik een bezoek aan het HNI te Rotterdam. Een plek die ooit de indruk wekte dat er weinig tot niets gebeurde, barst nu van energie. Ik zag drie goede tentoonstellingen.

Lees verder →

Sociale woningbouw in Rotterdam

Op 1 september 2021 leidde ik een buitenlands gezelschap door Rotterdam met een simpele vraag. Die was: kun jij ons voorbeelden van sociale woningbouw uit de laatste honderd jaar laten zien? Voor deze tour was bovendien slechts een dag beschikbaar.

Lees verder →

Jury BNA Kubus trapt 43ste editie af

Eind juni komt de vakjury van de BNA Kubus twee keer bijeen om onder voorzitterschap van BNA-architect en bestuurslid Edward Schuurmans te bepalen wie de 43ste editie verdient. De uitreiking vindt plaats op 4 november 2021, als slotakkoord van de BNA Architectendag.

Lees verder →

Debat Crisis op de woningmarkt

Op 4 Juni 2021 organiseert de studievereniging Service van de Technische Universiteit Eindhoven het SERVICE Symposium. Tijdens dit middag-vullende online evenement wordt het debat ‘Crisis op de woningmarkt’ gehouden.

Lees verder →

Uitreiking ARC20 Awards op 11 november 2020 in Amsterdam

Tijdens een live uitzending vanuit de Mediahaven in Amsterdam verzorgde ik de presentatie van de ARC20 Awards Show. Vanwege de pandemie vond de uitreiking dit jaar niet plaats in een grote zaal, maar via een live stream die inmiddels door meer dan 3000 mensen is bekeken. Gedurende de show schoven juryvoorzitters bij mij aan tafel aan aan om de winnende projecten toe te lichten. In de Red Room interviewde Marieke Giele de genomineerden van Architectuur, Steenbouw en Interieur, De winnaars van Detail en Innovatie werden thuis verrast. Via Zoom sprak ik met de zes genomineerden van de ARC20 Jong Talent Award. Daarnaast ging Louis Frequin film van Oeuvre winnaar Jo Coenen in premiere.

Lees verder →

Study Trip Hamburg October 9-11, 2019

Together with 30 architects from Belgium, Germany and the Netherlands, we visited a number of exceptional projects in the city of Hamburg (Germany). Herzog & de Meuron’s superb Elbphilharmonie was of course on the program, but Hamburg had much more to offer, like Chilihaus, Hafencity, Haubtbahnhof Hamburg, and IBA Hamburg and more. We also paid a vist to Stadtentwicklung und Wohnen. Participants were offered insight into how the city is developing and what opportunities there are for architects. I organized the trip and took the supervision, together with my colleague Marieke Giele. The trip was powered by Carlisle en Foamglas.

Lees verder →

Architectuurprijs Achterhoek

De Architectuurprijs Achterhoek is op 1 november 2019 uitgereikt in de DRU Cultuurfabriek te Ulft aan het project ‘De twee beuken’. Architect Thomas Raugaf een lezing met als titel: ‘Van Vastgoed naar Losgoed’

Lees verder →

Bijeenkomst ‘Open werkomgeving’ op vrijdag 7 juni 2019 tijdens Design District Rotterdam

Op de beurs Design District in Rotterdam organiseerde de redactie van de Architect op vrijdag 7 juni 2019 een bijeenkomst over nut en nadeel van open werkomgevingen. Vijf ontwerpers, onderzoekers en adviseurs gingen in op de vraag hoe je een dergelijke werkomgeving kunt verbeteren en gezonder kunt maken. Daarna gingen ze met elkaar in discussie onder leiding van Harm Tilman, hoofdredacteur van de Architect. Sprekers waren Hans Maréchal, Sandra Foppen, Francesco Messori, Marion Beijer en Anca Gosselink, en Aat Vos.

Lees verder →