Jury BNA Kubus trapt 43ste editie af

Eind juni komt de vakjury van de BNA Kubus twee keer bijeen om onder voorzitterschap van BNA-architect en bestuurslid Edward Schuurmans te bepalen wie de 43ste editie verdient. De uitreiking vindt plaats op 4 november 2021, als slotakkoord van de BNA Architectendag.

Eind juni komt een vakjury twee keer bijeen om onder voorzitterschap van BNA-architect en bestuurslid Edward Schuurmans te bepalen wie de 43ste prestigieuze BNA Kubus-oeuvreprijs verdient. De uitreiking vindt plaats op 4 november 2021, als slotakkoord van de BNA Architectendag.

De BNA Kubus wordt sinds 1965 toegekend aan een architect of ruimtelijk ontwerper die zowel ambachtelijk als conceptueel excelleert in vakmanschap, die een bijdrage levert aan de ontwikkeling van het vak en de architectuur ‘in den brede’, en die een herkenbaar en innoverend oeuvre heeft opgebouwd. In 2018 ontving Francine Houben de 42ste Kubus uit handen van Hedy d’Ancona. In juli maakt de jury maakt haar opvolger bekend.

Bijzondere waardering

“De BNA Kubus is een bijzondere waardering voor excellerende ruimtelijke ontwerpers. Daarmee draagt de Kubus bij aan het bewustzijn van de waarde van ruimtelijke kwaliteit in onze leefomgeving, zowel binnen ons vakgebied als daarbuiten”, zegt juryvoorzitter Edward Schuurmans.

Samenstelling jury

De jury bestaat uit: Juryvoorzitter: Edward Schuurmans, Partner KCAP Architects en BNA-bestuurslid. Jurysecretaris: Harm Tilman, architectuurpublicist. Juryleden: Francine Houben, founding partner Mecanoo en ontvanger BNA Kubus in 2018, Marc Koehler, Marc Koehler Architects, Heleen Aarts, CEO Amvest en Ed Nijpels, voorzitter IABR, voorzitter Abe Bonnemafonds en voorzitter Uitvoeringsoverleg Klimaatakkoord.