Juryrapport BNA Kubus 2021 Ton Schaap

De 43ste BNA Kubus 2021 gaat naar stedenbouwkundige Ton Schaap (1952), zo maakte de BNA op 7 september 2021 bekend. Schaap krijgt deze onderscheiding voor zijn leiderschap dat hij als supervisor al meer dan dertig jaar aan de dag legt in de gebiedsontwikkeling in met name Amsterdam. Als secretaris van de jury schreef ik het juryrapport.

De 43ste BNA Kubus 2021 gaat naar stedenbouwkundige Ton Schaap (1952), zo maakt de BNA op 7 september 2021 bekend. Schaap krijgt deze onderscheiding voor zijn leiderschap dat hij als supervisor al meer dan dertig jaar aan de dag legt in de gebiedsontwikkeling in met name Amsterdam. Als secretaris van de jury schreef ik het juryrapport.

Ton Schaap

De Amsterdamse stedenbouwkundige Ton Schaap heeft als opdrachtgever vanuit de stedenbouw bijgedragen aan aansprekende en samenhangende gebiedsontwikkelingen in steden als Amsterdam, Enschede en Utrecht. Zijn oeuvre vormt volgens de jury een goed uitgangspunt voor een discussie over hoe nieuw elan te geven aan hedendaags opdrachtgeverschap.

Het door mij geschreven juryrapport vind je hier.