Podcast RTM XL over hoogbouw live vanuit Keilepand

Op zondag 26 mei sprak ik samen met Folkert van Hagen in de podcast van RTM XL voor een live-publiek in het Keilepand te Rotterdam. Aanleiding voor mijn deelname was het boek Wolkenkrabberstad Rotterdam Naar de volgende hoogte, dat vorig jaar onder mijn redactie verscheen.

Opname podcast RTM XL over hoogbouw in Rotterdam, v.l.n.r. Stefan, Harm, Folkert en Arjan

Op zondag 26 mei sprak ik samen met Folkert van Hagen (GROUP A) in de podcast van RTM XL voor een live-publiek in het Keilepand te Rotterdam. Aanleiding voor mijn deelname was het boek Wolkenkrabberstad Rotterdam Naar de volgende hoogte, dat vorig jaar onder mijn redactie verscheen.

De podcast van Arjan Spoormans en Stefan Klingens werd opgenomen in de context van de expositie Verticale Steden, met maquettes van de hoogste en meest bekende wolkenkrabbers. Deze expositie is gemaakt door Henk Hoek van M&H Reizende Tentoonstellingen. Voor de gelegenheid was ze aangevuld met maquettes van Blaaktoren, STC, Cooltoren en Brutus.

Verticale stedebouw

Folkert van Hagen vertelde over de ontwikkelingen in M4H, de hoogbouw die mogelijk en wenselijk is in dit ontwikkelingsgebied en de rol van het KeileCollectief in dit proces.

Met mij spraken Stefan en Arjan over mijn fascinatie voor verticale stedebouw, het boek Wolkenkrabberstad Rotterdam dat ik heb gemaakt en over de hoogbouwcultuur van Rotterdam.

Volgens mij is hoogbouw geen doel, maar een middel om steden te laten floreren. Haar beperkingen opleggen heeft dus geen zin. Gezien dit belang is de vraag vooral hoe je haar het beste organiseert. De uitdagingen zijn immers niet gering, met name voor wat betreft betaalbaarheid en na te streven klimaatdoelstellingen.

Podcast

Er zijn veel Podcasts, ook over hoogbouw, deze was voor mij een plezier om te doen. Ik vond het bovendien leuk Folkert weer eens te ontmoeten en te spreken. Volgens hem kennen we elkaar al minstens dertig jaar. In 1991 zette hij voor het eerst voet aan wal in Rotterdam. In de podcast vertelt hij wat hij toen zag en meemaakte.

Samen met Folkert van Hagen (l) op de expositie Verticale steden in het Keilepand te Rotterdam

Informatie

De RTM XL Podcast over hoogbouw is binnenkort hier te beluisteren.

Wolkenkrabberstad Rotterdam Naar de volgende hoogte / Skyscraper City Rotterdam To the next level, onder redactie van Harm Tilman, 144 pagina’s, full color, Nederlands/Engels, uitgave Stichting Wolkenkrabbers Rotterdam, ISBN 9789090376172, € 25,-