Bijeenkomst

Podcast RTM XL over hoogbouw live vanuit Keilepand

Op zondag 26 mei sprak ik samen met Folkert van Hagen in de podcast van RTM XL voor een live-publiek in het Keilepand te Rotterdam. Aanleiding voor mijn deelname was het boek Wolkenkrabberstad Rotterdam Naar de volgende hoogte, dat vorig jaar onder mijn redactie verscheen.

Lees verder →

Finding New Freedoms

Tijdens de komende Architectuurbiënnale organiseer ik samen met Marianne van der Sande het Europese panel ‘Finding New Freedoms’. Dit panel vindt plaats op donderdag 18 mei in Palazzo Contarini Polignac, als onderdeel van de Berührungspunkte , een ontmoetingspunt voor architecten in Venetië.

Lees verder →

Moderator uitreiking BLASt-prijs 2022 in Breda

Op 2 november 2022 is in Breda de BLASt-prijs 2022 uitgereikt. Tot winnaar werd het nieuwbouwproject Blossem aan de Ettersebaan in Breda uitgeroepen, een ontwerp van landschapsarchitect Karres en Brands en architect Studio Ninedots. Op verzoek van BLASt modereerde ik de prijsuitreiking die plaats vond in Podium Bloos en semi-live werd uitgezonden op de lokale televisiezender Breda Nu.

Lees verder →

Uitreiking BNA Kubus 2021 aan stedenbouwkundige Ton Schaap

Aan stedenbouwkundige Ton Schaap is op 4 november 2021 in Eindhoven de BNA Kubus uitgereikt. Bij deze gelegenheid vond onder leiding van BNA-directeur Fred Schoorl een debat plaats met de laureaat, stedenbouwkundige Marlies de Nijs, architect en supervisor Don Murphy en rijksadviseur Wouter Veldhuis. Ik schreef het verslag van dit debat over ruimtelijk leiderschap.

Lees verder →

Masterclass BK

Bureau Kroner, een architectenbureau in het westen van het land, bestaat 20 jaar en zocht bij wijze van jubileum naar haar ‘Legacy’. Ik organiseerde in twee bijeenkomsten een masterclass, met als resultaat een portret van de het jarige bureau, een inventarisatie van haar DNA en tot slot een hernieuwde missie en visie.

Lees verder →

Uitreiking ARC20 Awards op 11 november 2020 in Amsterdam

Tijdens een live uitzending vanuit de Mediahaven in Amsterdam verzorgde ik de presentatie van de ARC20 Awards Show. Vanwege de pandemie vond de uitreiking dit jaar niet plaats in een grote zaal, maar via een live stream die inmiddels door meer dan 3000 mensen is bekeken. Gedurende de show schoven juryvoorzitters bij mij aan tafel aan aan om de winnende projecten toe te lichten. In de Red Room interviewde Marieke Giele de genomineerden van Architectuur, Steenbouw en Interieur, De winnaars van Detail en Innovatie werden thuis verrast. Via Zoom sprak ik met de zes genomineerden van de ARC20 Jong Talent Award. Daarnaast ging Louis Frequin film van Oeuvre winnaar Jo Coenen in premiere.

Lees verder → (Externe link)

Bijeenkomst ‘Open werkomgeving’ op vrijdag 7 juni 2019 tijdens Design District Rotterdam

Op de beurs Design District in Rotterdam organiseerde de redactie van de Architect op vrijdag 7 juni 2019 een bijeenkomst over nut en nadeel van open werkomgevingen. Vijf ontwerpers, onderzoekers en adviseurs gingen in op de vraag hoe je een dergelijke werkomgeving kunt verbeteren en gezonder kunt maken. Daarna gingen ze met elkaar in discussie onder leiding van Harm Tilman, hoofdredacteur van de Architect. Sprekers waren Hans Maréchal, Sandra Foppen, Francesco Messori, Marion Beijer en Anca Gosselink, en Aat Vos.

Lees verder → (Externe link)